Friday, 17 July 2015

Of duit raya, baju kurung dan tips murah rezeki

Assalamualaikum semua. Salam Aidilfitri! Maaf Zahir Batin!


Hari Raya pertama...biasalah, kalau raya kat KL, memang ada banyak free time. Jangan kata update blog, main Criminal Case pun sempat. Lagi-lagi time hero-hero rumah ni gi sembahyang Jumaat, kita yang perempuan ni lepak-lepak hilangkan penat bersilat kat dapur semalam.

Semua dok upload gambar raya kat Insta, Twitter dan FB, aku pun nak tumpang sekaki. Nak selfie malu, I bukan cantik sangat. Gambar ni je yang mampu. Hahaha



Raya kali ni, aku still prefer pakai baju kurung, because jubah is too mainstream. Hahaha. Kau bajet hipster ke Sal! Sape pakai baju kurung gak, kita gang!

Tips murah rezeki dari Mak aku. Kalau mampu, bagi duit raya pada atuk/nenek/sedara mara yang dah tua dan uzur. Kecik-kecik dulu, diorang bagi kita duit raya, sekarang turn kita pulak. Insha Allah, berkat kalau buat orang tua happy, moga-moga diorang doakan kita.

Sekian short update Syawal pertama.

37 comments:

  1. Hahahahahah! Ni status paling win utk raya! Clap! Clap! Clap!
    Akak terhibur,.. ;)

    ReplyDelete
  2. Haha Bagus... Potong duit raya ye. XD
    Selamat hari raya :)

    ReplyDelete
  3. Akak pun pakai baju kurung jugak..ok Geng!
    Orang kata..makin banyak memberi, in Shaa Allah akan lebih banyak menerima...Moga murah rezeki selalu

    Selamat hari raya :)
    Taqobbal Allahu Minna WaMinkum

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Selamat hari raya, kak Sal :)

    ReplyDelete
  6. salam aidil fitri ... mohon maa zahir dan batin .

    ReplyDelete
  7. sep sikit kak Sal..sma la kita..bju kurung recycle tahun2 lepas punya..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. baju kurung akak ni baru...tapi memang akak x byk baju kurung..gi kerja pun jarang sangat pakai baju kurung

      Delete
  8. selamat hariraya ciksal., maaf zahir batin ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya wak, maaf zahir batin

      Delete
  9. status best aarr.. tanya 2 kali potong habis.. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tanya 3 kali..potong kepara! -macam askar Jepun lak-..hehe

      Delete
  10. sib baik potong duit raya...kau sis JM lagi kejam....i x bg langsung duit raya tu...rasain...asyik tanya soalan yg x de jawapan..rimas!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi sis JM, tu kejam sangat tuh...

      Delete
  11. 'I bukan cantik sangat' ? jgn ckp mcm tu...siapa ckp Sal x cantik meh sini...sis JM nk ajar kih kih kih

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak ajar apa tu JM? Matematik ke geografi?hehehe

      Delete
    2. nak ajar hormat orang ehehe..sbb sis JM pun x cantik so kalau ada sape2 ckp Sal x cantik sis JM terasa gak tau...ishh hemo lak kan

      Delete
    3. omey ja.. kata kita kena yakin.. hahaha.. tengok CT sana sini tayang muka..
      padahal lagi dok lawa.. kekeke..

      Delete
    4. haha..tu sebab takde Insta..(padahal malu handphone kamera tak cantik)

      Delete
    5. hahaha akak !! CT tayang je muka kat insta.. nasibla sapa yg tengah makan kot tersembur keluar balik makanan tu wakaka..

      Delete
  12. i can never wear jubah kak.. kemetot kalo beli siap dekat berapa inci kena potong hehe..
    baju kurung je la.. hehe.. and ugutan duit raya tu haaaih !! patutla cek dapat duit raya printed je =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi...CT nak duit raya AUD kan, kenalah tunggu tukar duit..haha

      Delete
    2. CT claim tau nanti.. hahaha.. tukar tu lebih sikit..

      Delete
    3. hahaha..bukan CT ke yang kena belanja akak?lalalala

      Delete
  13. hello. bila masa kak Sal x cantik??? kak Sal manis okay. suka je tengok. hehehe. oh man, kena buat statement macam tu juga hahahaha. tapi kena tnggu dah kerja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..saja statement pancing like..tak kuasa lah nak potong duit raya, kesian anak-anak tak berdosa...hihi

      Delete
  14. hahahha....amik kooo...sampai potong duit raya....jgn sesekali kuar soklan tu tauuuuu....naya kang...hahha

    ReplyDelete
  15. duit raya kena potong.huahuahua..

    baju kurung no hal la sepanjang zaman org pakai..jubah tengah in trend.sy jubah pakai..kurung moden pun pakai..mini kurung pun pakai..haha

    bagus tipsnya murah rezeki..sekarang ni mak2 sedara yg tua semua dh takde..so mmg duit raya untuk anak2 je la..happykan budak2 pun murah rezeki gak kan..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce akak bagi duit raya kat saya. bila saya happy, murah rezeki PK..haha

      Delete
  16. Betul tips tu sis..kathy pun praktikannya..

    ReplyDelete
  17. Akak pun pakai baju kurung, Sal. Jubah itu too panjang for me. Hahaha.... takdalah, akak rasa akak tinggi sikit dari Sal *_*

    Sampai hati buat statement macam tu. Nasib baiklah akak takda hati nak muncul depan rumah Sal masa rasa pertama. Kalau terlepas cakap, memang tak merasalah budak berdua tu nak dapat duit raya dari Sal. Tapi kalau nak bagi RM100 seorang pastu potong 50%, banyak lagi tu, Sal ~_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi, RM 100? 100 rupiah boleh kot kak..hehehe. Kot banyak macam tu, sampai 30 Syawal bebudak beratur depan rumah saya tak sudah-sudah

      Delete
  18. Ros pun pakai baju kurung tahun ni. Tapi kurung moden ;) hihi

    ReplyDelete
  19. akak raya pertama aje pakai baju kurung
    raya seterusnya pakai blouse aje dah...
    lantaklah hipster ke apa ke...janji selesa =)

    ReplyDelete
  20. oooo nak potong duit raya ye...acer buat thn dpn? ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. raya tahun depan dah kahwin..hahaha.confident!

      Delete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com