Tuesday, 23 June 2015

Terima Kasih Deanna Morni

Assalamualaikum semua. Dok buat apa tu? Mestilah tengah online, apa punya soalan da... Berbuka apa hari ni? Aku dah dua hari berturut-turut berbuka Nasi Beriani bak hang! Macam ni gaya memang by end of Ramadhan gemuk la aku. Orang lain bulan puasa berat turun, aku bulan puasa berat naik. Bersyukurlah Sal oi!! Ramai orang susah kat luar sana tu tak merasa nak berbuka sedap-sedap bersama-sama dengan ahli keluarga atau kawan-kawan. Apalah nasib mangsa banjir, para gelandangan, saudara-saudara seakidah di Rohingya, Palestin, Syria...Kita baru diuji dengan traffic jam time balik kerja dah nak mengamuk. Lepas tu berangan nak waktu kerja macam kat Brunei. Macamlah direct 8 jam kita kerja tu kita buat kerja sepenuhnya ye tak? Kalau bagi 6 jam je entah-entah langsung kerja tak jalan. Ala, lagipun Malaysia ni, ikutlah waktu bekerja Brunei ke, Zimbabwe ke, Australia ke, jalan tetap jam.

Anyway, bukan itu point utama entry aku. Minggu lepas officemate aku bagitau yang ada parcel untuk aku. Nampak tak malasnya nak update entry. Edit blog rajin lah pulak. Mesti diorang pelik sebab lately ada je surat aku sampai. Bukan apa, aku prefer bagi alamat office sebab takut orang hantar parcel yang kena tandatangan penerima. Kalau hantar ke rumah takut mak ayah aku takde.


Inilah dia, penghargaan top 20 pengomen Feb-Mei 2015 dari kak Deanna Morni pemilik blog Kameq Deanna Ilustrasi Hidupku. Thanks a lot kak DM! Warna pink lak tu! I loike! Sesape yang suka warna pink tu jangan jeles ye. *Jeling-jeling*

Aku memang selalu lepak kat blog Kak Deanna ni, mungkin sebab dia selalu post pasal makanan, dan aku pulak memang suka makan. Hahaha. Lagipun, kak Deanna ni seorang yang peramah dan kelakar. Selalu jugak jadi top komentator kat blog aku ni. Kalau korang belum follow blog dia, jemputlah follow, confirm tak rugi. Cara penulisan dia santai dan menarik. Ini bukan bodek tau, tapi kenyataan.

Rasanya tu jelah untuk kali ni. Nanti kita sambung lagi. Selamat menghayati bulan Ramadhan my dearest readers. Jumpa lagi!


64 comments:

  1. tahniah Sal dan selamat menjalani ibadat puasa..

    ReplyDelete
  2. eh..eh...dah tukar header...tulisan pun dah tukar eh..ke sis JM rabun

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah, dah tukar.saja cuit sikit, takdelah boring

      Delete
    2. Sis JM komen baru akak perasan. Patutlah macam canggung je masuk blog Sal kali ni heheh tak alert betul akak ni.

      Delete
    3. kak Farrah buat tarian canggung x bila masuk tadi? hahaha..modified sikit jer..

      Delete
  3. Wkomsalam...tengah baca entri Sal nih

    ReplyDelete
  4. hehehehe....tq sal coz up entry pasal hadiah tuhh...malu lak tgk hadiah tuh....sangat-sangat la tak seberapa...papepun...mekasih sekali lagi coz sudi lepak umah titew....hahahah....

    igt nak post entry makanan...tp takut da yg terseksa tgk....kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, takpe, gambar makanan tu semua cobaaaaan.

      ada plak hadiah tak seberapa.best sangat-sangat dah tu! yang penting tanda ingatan .

      Delete
    2. Betul cakap Sal tu Sis D. Apa pulak tak seberapa. The thought that counts! Err, Sal. Nanti tolong email akak address Sal kat faidamf[at]gmail.com

      Delete
  5. Sal tu kurus sangat...kalau gemuk sikit pun no hal..baru sedap di peluk opsss..puasa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha,kalau kak JM peluk tak batal pose ;)

      Delete
    2. kih kih kih...kalau sis JM peluk x nk lepas canme

      Delete
    3. uit, nanti lagi kuruslah saya...hehe

      Delete
  6. haip!!!! jeling jeling kat siapa tu heeeeeeeeeeeee...hari ni sis JM pakai baju kurung warna pink u oulsss

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, wah..mesti ayu je kan..jeling-jeling kak JM le..hahaha

      Delete
  7. bukan sahaja PERAMAH dan HAPPY GO LUCKY tetapi DIA SUKA MAKAN KARI!!!!!!!!!!!!! hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan kari adalah trademark..yay!mesti masak kari pun terer

      Delete
    2. hari ni plan nak masak kari ayam....hahahahahha

      Delete
    3. bolehla hantar sini sikit...hehe.saya pulak semalam berbuka kari ikan.terliur plak pagi-pagi cakap pasal kari

      Delete
    4. Sis D lah Ratu Kari yang kita cari! Lepak kat blog Sis D, memang berbaloi! Macam2 benda baru akak belajar.

      Delete
  8. Kak D suka kari..hari2 makan kari.. hehe..
    aip blog sudah tukar..nice

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, saja adjust sikit-sikit..

      Delete
    2. Lagi sekali,..akaklah yang lambat perasan. Tembel betul! Sowi Sal!

      Delete
  9. tahniah ......selamat berpuasa

    ReplyDelete
  10. pergh, berturut makan??? hahahahaha... kita arini macam nak p bazar ramadhan. tapi helmet xde. lahai...

    tahniah dapat hadiah tu. comei sangat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah orang belanja, kita makan jelah..hehe

      Delete
    2. Amy J, jangan manja sangat, jalan kaki

      Delete
  11. Salam Ramadhan sis..
    wahh..tahniah sis..cantik & comel hadiah tu...

    ReplyDelete
  12. Ramadhan mubarak Dik Salbiah.
    Cute la buah tangan tu.. bertuah tuan badan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hadiah cute untuk orang yang cute...cewah, perasan.hehe

      Delete
  13. tahniah Sal, slaam ramadhan dari kaknoor dik..

    ReplyDelete
  14. Selamat ramadhan penuh berkah... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam Ramadhan juga..thanks atas kunjungan

      Delete
  15. Selamat ramadhan penuh berkah... :)

    ReplyDelete
  16. perenggan pertama baca seolah2 SS tengah menghayati Majalah 3... keh keh keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha, tu belum buat intro ala-ala Bersamamu..mau ada yang nangis

      Delete
  17. apaa2 pon tahniah! DM memang hatinya baik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam hati ada baik ....dalam taman ada bunga..hahhaha

      Delete
    2. dalam air ku terbayang wajah...ewah, ternyanyi plak

      Delete
  18. Betullah kita di sini alhamdulillah tak ada risau tak makan.
    Apa pun alhamdulillah rezeki dari teman yg disayang ukhuwah terjalin kian erat.

    ReplyDelete
  19. Betul tu, Sal. Tak kiralah masuk kerja pukul berapa, balik pukul berapa, jalan tetap jem. Angin tetap satu badan menularnya. Cerita pasal bab berbuka puasa tu, seingat akak Sal memang kuat makan tapi tak gemuk. Makanya, tak payah susah hati naik beberapa gram aje dek penangan nasi beriani ke apa.

    Tahniahlah jadi pengomen tegar sampai dapat hadiah dari DM. Akak dulu sukalah pink, sekarang tak berapa. Makanya takdalah cemburu ke apa.

    Eh, kenapa akak komen hari ni macam nak menulis esei ek? Penat puasa ni rasanya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, kak MD puasa tak puasa pun tetap komen panjang berjela. Hihihi..

      Delete
  20. Tahniah Sal. Moga murah rezeki selalu. Comel betul key chain tu

    ReplyDelete
  21. salam ramadan sal...
    bestnya dapat hadiah...

    ReplyDelete
  22. Tahniah, Sal! Seronok kan dapat gift drpd Sis Deanna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum dapat lagi nak cuba bulan depan. Lawan sal huhu

      Delete
    2. lawan saya? cuba lawan SS dengan sweet finger plak..hehe

      Delete
  23. peh..peh...dapat hadiah tu..tahniah..;D

    ReplyDelete
  24. akak kenal dak DM tu cuma tak aktif komen aje
    apapun tahniah ye sal =)

    ReplyDelete
  25. Ok nak jeles juga. Sebab Blog arz warna pink

    ReplyDelete
  26. Tahniah sal lupa pula nak wish

    ReplyDelete
  27. wawawawawa tahniah.... kita suka pink tauuuu ;)

    ReplyDelete
  28. dapat jugak tapi tak dan nak up entry lagi ehehhe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala, cikgu CT busy bebenor...haha

      Delete
  29. pergh bestnya! tahniah hehehe. betul cakap kak Sal. kat malaysia ni wat la pukul berapa pun, tetap sama keadaannya

    ReplyDelete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com