Tuesday, 10 February 2015

Akhirnya kutemui Cinta!

Assalamualaikum semua...sihat ke? Seperti yang aku cerita dalam entry sini, kitorang sedang menantikan kehadiran ahli keluarga baru. Kalau ikut due date, sepatutnya lepas Chinese New Year baru keluar, tapi aku suspect dia tak sabar nak dapat Ang Pow.

Dipendekkan cerita, malam Ahad kakak ipar aku masuk wad sebab dah start sakit. Pagi Isnin aku whatsapp Abang aku dia kata air ketuban dah pecah, tapi 'pintu' belum bukak. 'Induce' dua kali, still takde apa, terpaksalah operate takut baby lemas sebab abang aku cerita time tu baby memang dah kat bawah. Maka, lahirlah seorang puteri comel ke dunia ni.. Lahir pukul 3 lebih macam aku jugak. Harap mewarisi sifat-sifat terpuji aku seperti lembut hati, bertolak-ansur dan penyabar. Hahaha.

Dengar je baby dah keluar, terus hilang segala gundah gulana. Yelah, tersiksa jugaklah kakak ipar aku nak melahirkan. Aku yang kat office tak tenteram nak buat kerja, asyik tengok handphone je. Alhamdulillah, bos beri keizinan balik awal. Nak gi tengok sebelum waktu melawat habis. Yang bestnya Hospital Columbia Cheras ni waktu melawat tamat kul 9.30 malam.


So. .inilah dia Cinta Amanda Sofea bt Mohd. Nawawi. Panjangnya nama anak kau Alang. Aku tengok je . memang tak lah nak dukung. Kecik je orangnya, 2.4 kg.

Hari tu plan nak berpantang kat rumah aku, tapi tak jadi. Kakak ipar aku akan berpantang kat rumah dia, Mak dia dan kakak dia yang akan jaga. Tapi takpelah, still dalam KL, boleh gi jengah selalu.

So bersedialah Uncle, Auntie, kakak-kakak dan abang-abang sekelian, kalau pasni blog penuh dengan cerita Cinta je. Moga dengan kehadiran Cinta ni, akan mengiringi kehadiran cinta-cinta lain dalam hidup aku. Gitewww...hahaha.

OKlah, thanks for reading!

65 comments:

  1. tahniah dpt cinta baru Sal, tomey nye dia dah pandai senyumm

    ReplyDelete
    Replies
    1. baby sekarang advance.lahir-lahir dah pandai bukak mata.

      Delete
  2. cantik nama nya,, cinta amanda sofea,,, panggil cinta pun cute, amanda pun chomill,, sofea tu manja,, memang cantiklah nama tu,, tahniah ye dapat anak buah baru,, hari2 dapat cium bau syurga,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah, tengah dok fikir nak panggil apa.. Cinta pun sedap gak nih.

      Delete
    2. gabung ja la 3 patah pwrkataan tu..hihi

      Delete
  3. Sal ni memang tau. Akak ingatkan dah betul-betul temui cinta sejati. Entah mana pemain bolalah agaknya jadi cinta sejati si Sal ni tahun ni...

    Amboi, bukan main lagi explanation saat-saat bersalin, macam berpengalaman. Akak yang membacanya pulak yang ngeri. Teringat pengalaman. Hahaha.... Ni kira memang dah ready sangat-sangat nak kahwin dah ni, Sal *_*

    Sedap nama diberi tapi panjang sangat si Alang ni pi bagi nama anaknya. Ini anak pertama ke, Sal? Lupalah semalam baca cerita dekat-dekat nak pukul 4 petang ni! Kelibut nak balik cepat!

    Lepas ni kalau asyik keluar gambar dan cerita baby je untuk modal update blog, akak terima dengan redhanya. Tetap akak baca sebab makmak budak kat luar sana (termasuk akak) memang suka cerita pasal anak-anak *_*

    Tahniah buat Alang Sal, Sal dan keluarga juga dengan kehadiran baby baru. Uhum... bestnya bau baby! Kalah segala minyak wangi ternama yang ada dalam pasaran tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. panjangnya komen akak.. boleh wat entry ni..hihi

      Delete
    2. Qaseh : hahaha, kak MD kalau komen memang cenggini.

      kak MD: explanation tu ikut apa yang tuan punya badan cerita.saya pun ngeri gak nih..nak kahwin ke tak nak..hahaha.ala, lagipun walaupun saya ni bujang alip ba ta, selalu baca blog mak mak cerita pengalaman bersalin. so, faham lah istilah-istilah ni.

      Cinta lagi satu tu, belum jumpa lagi.hahaha, kalau bab pemain bola tu ada dah cinta hati baru..hahaha.tapi David Villa tetap di hati.

      Delete
    3. lupa nk sambung..ni anak sulung abang saya...tapi anak sedara nombor lima.

      Delete
  4. Semoga Cinta akan membesar sebagai putri yg sentiasa dicintai oleh kedua ibu bapa, saudara mara dan yang penting Tuhannya....

    ReplyDelete
  5. comelnyaa dia. moga sihat sihat selalu ^^

    ReplyDelete
  6. Welcome to the world, Cinta. Tahniah, Sal dapat ahli keluarga baru :)

    ReplyDelete
  7. Comelnya :-)

    Baby ni kalau kita tengok memang mudah untuk timbul rasa sayang. Maklum aje la, bayi yang baru lahir ni kan suci bersih dari sebarang dosa, memang seronok rasanya walaupun setakat tengok je.

    ReplyDelete
  8. wah!tahniah...semoga menjadi anak yang solehah...dunia dan akhirat...Aminnnn

    ReplyDelete
  9. Nama pun dah Cinta, hari2 la jumpa cinta pas ni......;-)

    ReplyDelete
  10. Nama pun dah Cinta, hari2 la jumpa cinta pas ni......;-)

    ReplyDelete
  11. anak sedara sulung ke ni cik Sal?.. welcome to the world Cinta hati.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak sedara nombor lima...tapi anak sulung Abang.

      Delete
    2. Dah lima? Wahhh.... Raya mesti meriah...

      Delete
    3. haha...duit raya pun meriah jugak!hehe

      Delete
    4. tahun ni duit raya utk saya sama ya...hihi

      Delete
    5. haha..dah kerja pun nak duit raya lagi ke?

      Delete
    6. baru praktikal ni..kira stdy lagi ka

      Delete
  12. comel
    ingat cinta apa tdi..
    alhamdulillah

    ReplyDelete
  13. comelnya Cinta... seorang lagi khalifah Allah lahir ke dunia, semoga menjadi puteri yang solehah... alah Sal dukung je lah... best tau bau baby ni..ahli syurgalah katakan ..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu dia besar sikit.lembik lah kak, takut...

      Delete
  14. mesti Cinta ni putih orangnya...
    tahniah ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks...tak taulah, awal-awal ni merah aje..

      Delete
  15. mesti Cinta ni putih orangnya...
    tahniah ye...

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah.. Tahniah kak Sal.. Comelnya Cinta Amanda...

    ReplyDelete
  17. Kalu makcik lawa... Anak buah pon cute laaa kan... Ha Ha Ha...

    p/s : SS dah email.. TQ... He He He..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ikut makcik..saya nk gak la ank buah saya ikut makcik dia gak ni...hahahah

      Delete
  18. cantik sesuai dgn nama ... alahai ... geramnya tgk .

    ReplyDelete
  19. Comelnya baby. Kecil pula tu :D

    ReplyDelete
  20. alhamdulillah,,
    comey sgt2..
    nama pon sgt2 sedap

    ReplyDelete
  21. Alamakkk..Caesar. Tu yang x best nak dengar. Anak saya tiga2 lahir biasa. 3.2kg, 3.7kg & 3.05kg. Alhamdulillah. Masa tu dah 7cm pun saya x sakit cuma rasa macam dah 'bearing down'.

    ReplyDelete
  22. subhanallah cute nya Cinta..bibir merah..ishh..rasa nk cium je

    ReplyDelete
  23. nanti nk letak nama anak Cinta Bunga Lestari lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. oppss...takut seksi mcm CBL yg diseberang sana buk....hahahahha

      Delete
    2. Betul cakap Sis Deanna,..Sis JM letak Cinta Bunga lainlah...bunga matahari ke,..kekwa ke..

      Delete
  24. comey3x, geram tengok hidungnya tu, terletak jer.

    moga aunty sal cepat temui cinta hati dia kan Cinta

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin..hidung dia tu ikut hidung abang saya.kalau ikut hidung saya kembang je..haha

      Delete
  25. Alhamdulillah..tahnah sis..comel nama secomel orangnya.. :)

    ReplyDelete
  26. Alhamdulillah, tahniah...comelnya...
    t.kasih singgah ...

    ReplyDelete
  27. omomomo baby baru.. adus nama dia bikin jeles.. nama kita ni klasik hehehe..
    nama bebudak skarng moden2..

    hai cinta.. jadi anak solehah ye.. =)

    ReplyDelete
  28. alololoo....chomelnyerrrrr....geram tgkk hehehehe

    ReplyDelete
  29. Tahniah yeh Sal....comeynya lahai Cinta....
    Berat dia sama dengan berat anak Okje. Anak anak okje semuanya kicik kicik jugak....emak aje besar hihi...
    Nama nama budak sekarang bukan main lagikan kan ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...dalam masa tak sampai seminggu dah naik 3 kg kak oi..tapi kalau saya lah kan, nama anak tak kuasa nak panjang-panjang.biarlah nama yang evergreen..hehe

      Delete
  30. Cinta Amanda Sofea.....nama dia, sedapnya disebut.

    P/S Sal...baru dapat singgah. kak Anim tengah panaskan enjin ni.

    ReplyDelete
  31. harap2 lahirnya Cinta, akan ketemu juga cinta sejati hihi

    ReplyDelete
  32. sama baya ank buah saya la yg baru lahir ni

    ReplyDelete
  33. uih, pakat2 dpt baby lanie..hehe..msti dulu tarikh kawen nk dekat sama..hihi..

    ReplyDelete
  34. MAGADD.

    COMEL SANGAT NI KENAPAA?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak sedara comel, anak sedara pun comel gak la..hahaha

      Delete
  35. Comeyyyynyaaa.. Tahniah. Salam ceria selalu.. :) :)

    ReplyDelete
  36. aduh klu dh namanya baby mmg menjadi kesayangan ramai la.apa salahnya klu selalu keluarkan entry cinta.kita suka ja!

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh..boleh..tapi kena mintak izin mak bapaknya dulu..hehe

      Delete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com