Wednesday, 21 January 2015

Random Rabu


Jawapan aku :

1. Reality show : Jalan-jalan Cari Makan. Makan, makan dan makan...What's not to love! Sebab aku ada super power - ability to eat a lot without getting fat.

Aku yang belah kiri

2. Fiction : Smallville, definitely! Well, aku ada pengalaman kerja suratkhabar, hopefully aku boleh menyelit kat Daily Planet dan tengok Clark Kent struggle with his secret.


Korang plak cmane? Sharelah kat sini..

71 comments:

  1. Mak pulak Maharaja Lawaklah Sal.....best apa tengok TV sambil gelak.....hihi terasa happening dunia mak tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kot kak Okje nak jadi juri.. 'Mak bagi 4 bintang kejoraku bersatu'..hehe

      Delete
  2. Saya sekarang dah sampai era tak begitu suka tengok TV walaupun setiap malam TV memekak di depan mata....

    ReplyDelete
  3. Drama siri Satu Hari, ganti tempat Sara Ali jadi GF Remy Ishak hehe :) boleh Sal.. ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok gak..kak ana kan kecik comel macam Sara Ali.hehe

      Delete
  4. terperangkap dalam rancangan american next top model pun ok gak... hurmmmmmmmm (sedang imagine)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..nak jadi contestant, juri or cameraman?

      Delete
  5. jelesnya dgr..sis JM ni pantang mkn lebih sikit terutama mkn nasi mlm..x sampai seminggu berat tambah 1 kg

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la sis... saya masa kat hostel elak nasi.. balik kg mmg xelak dh... berat berkilo2

      Delete
    2. nanti lepas kahwin kita tengok kak Sal still macam tu ke dah macam dipam-pam..hehe

      Delete
    3. Kalu seminggu naik 1 KG... Kalu setahun naik satu Tan ke JM? Ha ha Ha...

      Delete
    4. ahahaahah....SS...kelu lidah i tau

      Delete
    5. SS dah stand by calculator nak kire je nih.... He He He...

      Delete
    6. Cik Sal Nak pam apa? Ha Ha Ha...

      Delete
    7. CT xyah catu makanan.. tak makan pun gemok gak bhahaha

      Delete
    8. SS : pam tayar kereta, sebab asyik pancit je.

      kak JM:janganlah sampai satu tan, nanti nak naik flight kena cas extra

      Delete
    9. untung orang yang makan macam mana pun, berat tetap mantain.. hihi.. Ros jeles ni..

      Delete
    10. bambam la sis JM kalau cm tu..

      Delete
  6. Replies
    1. hobi...haha,macam abang MKL suka jalan-jalan.

      Delete
  7. Klu saya suka csi.. cukup sebulat dah boleh lulus jadi detektif hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh Oklah, abang KK tak takut tengok mayat depan mata.

      Delete
  8. kak sal mai ambek isi saya sikit ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau boleh, memang dah ramai nak bagi 'daging' kat akak..huhu.

      Delete
    2. rasa cam nk potong buat sup ke masak merah ke 'daging' ni sbb x boleh je huhhu

      Delete
    3. ahahahaah...mengong....debush kang

      Delete
    4. CT skali hahaha.. dengan rela hati nak kasi..

      Delete
    5. hahaha..lemak tak nak.kalau isi nak..

      Delete
    6. kalau boleh bagi, Ros pun nak bagi jugak. hihihi

      Delete
    7. hahaaha... potong sikir pas2 tampal2 ja bahagian mana2

      Delete
    8. hamboi, ramainya nak bagi..takde tempat dah nak letak ni.hahaha

      Delete
    9. Akak pun dengan murah hati leh bagi :)

      Delete
  9. Betul ada yg jenis petite - makanlah banyak mana tak ada kesan
    Sistem perkumuhan aktif kot Sal hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang kata metabolic rate tinggi...faktor keturunan pun ye jugak..hehe

      Delete
  10. Perlukan imaginasi ni:)
    Tak terfikir pulak:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak imagine apa tu Nazeck? He He He...

      Delete
    2. hehehe...Nazeck, inject sikit SS ni..

      Delete
  11. Jealouslah akak kalau boleh makan tapi jarum penimbang tak naik-naik. Apa rahsia anda? Hahaha....

    Akaklah kan kalau sebulan kena kurung tengok TV makanya akak akan tengok cerita Lord of the Ring berkali-kali tak pun Abang Bourne. Bab reality show tu, maybe Running Manlah kot.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. keturunan kot kak...n metabolic laju.kalau lapar sikit je menggigil..

      Delete
  12. SS makan banyak... Lemak tepu pon banyak!

    Fiction of coz Indiana Jones!

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS tak boleh la jadi pengacara bersama jalan-jalan cari makan.kalau jalan-jalan cari pasal boleh...haha

      Delete
    2. kalau jd pngacar jjcm..hancur la kak sal.. habis makanan semua di bantai...hihi...

      Delete
    3. tu nama dia pengacara yang berdedikasi..hehe

      Delete
  13. sis pun jenis yg kiri ... habis semua drama korea sis tengok ...

    ReplyDelete
  14. Samalah kita, tang makanan yang melebih2..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pun style makan banyak pun tak gemuk-gemuk ke?hehe

      Delete
  15. hihihi CT nak running man weee ~ nak tengok diorang shooting plus dapat pi korea free sbulan hakhak.. kalo fiksyen huurm.. harry potter masuk diterima x ? tak pun iron man.. oowh tony stark ku..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..harry porter ngan iron man tu filem..tak aci!hehehe.kalau CT masuk running man, akak yg x tengok pun terus tengok gak..hehe

      Delete
    2. CT snggop jadi camerawoman untuk kwang soo aigooo.. hihihi.. iols dok blakang tabir aje pun x apa..

      Delete
    3. Hehehe. .kan . jadi cameraman lah best, boleh follow ke hulu ke hilir. Jangan dia g toilet pun Ct ikut dah la..

      Delete
  16. Kalau saya, nak masuk The Amazing Race. Boleh travel satu dunia :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kan..best gak.tak menang pun takpe..janji dapat tengok dunia

      Delete
  17. Sorry Sal. Lama dah akak tak jalan-jalan sini :)

    ReplyDelete
  18. Untungg laa yg belah kiri. Makan2 tp tak gemuk2. Jelesss jemahh. Hahaha. Hai kak sal, lama ana tak singgah sini. Rindu tak? Kikiikii

    ReplyDelete
    Replies
    1. rindu lah!busy ek dengan kerja?ana ada update blog ke?nanti akak singgah jalan-jalan sana.lama tak layan ana membebel. haha, makan tak gemuk-gemuk sebab metabolic rate super speed.tapi pastu kejap je dah lapar.

      Delete
  19. Kak sal nak tips makan bnyk tp badan steady je. Hehe.
    Saya nak join ke korea ke kita. Suka tgk myo dgn wak doyok :)
    Pastu nak join merlin ^^
    Akak kerja kt press mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..takde tips la yang.memang metabolic rate tinggi.tp akak amalkan makan sikit tapi kerap.pastu akak suka minum air sebelum makan..
      akak kerja kat daily planet...haha, taklah, kat New Straits Times.
      oh my, merlin best tu..ke korea pun best.

      Delete
  20. Metabolisme kathy rendah..faham² je la sis.. Hehehhe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun ntah-entah lepas kahwin jadi gitu kot.takpe kak kathy, yang penting sihat..orang kurus ni selalu kolestrol tinggi.tak caya tanya dr. shikin..

      Delete
  21. Saya nak dalam Doctor Who. Sebab boleh pergi teroka masa depan, belakang and tetengah dalam satu masa. Cewahhh

    ReplyDelete
  22. Akak macam Shikin. Punya banyak shows, tapi tak terfikir langsung hihihi

    ReplyDelete
  23. MTV Cribs! skodeng rumah2 artis!!! ;-)

    ReplyDelete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com