Sunday, 12 October 2014

Weekend - Expectation vs Reality

1. Bangun pagi

                                                                    Expectation                                                                          
Reality
2. Food

Expectation
 Reality

3.Aktiviti
Expectation





Reality


Kadang-kadang kalau weekdays aku terlampau busy dan memenatkan, weekend aku akan jadi gini. Penyakit 'M' melanda.

All pix are credited to Google Images, except one, yang ada muka tuan tanah tu.hehe.

36 comments:

  1. weekend le boleh buat macam2.....weekday le busy...

    ReplyDelete
  2. saya suka weekend..boleh selesaikan tugas yang tak dapat diselesaikan semasa week day...hihihi

    ReplyDelete
  3. He he he... nice one..... tapi weekend bagi akak.... kemas rumah dan buat kerja rumah yang x pernah abis... T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya kemas umah sekejap je sebab takde budak kecik.pastu melayan tv nk kuar malas

      Delete
  4. no. 1 dan 2 sis JM dalam kategori expectation hihihi..no 3 je tidak sbb ada treadmill dalam umah ni tapi tersadai je kat tepi tu

    ReplyDelete
  5. thiw weekend adalah hari yg paling bahagia bagi sis JM kerana 10/10 lepas sis dah pasang line internet UNIFI...berdesup laju..lepas subuh je terus mengadapa laptop...biasalah mood rajin sbb baru lagi kan...kelajuan 10Mps dan 100GB data download..so boleh BW sepuas...puasnya ..yahooooooooooooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah..patutla sampai 2 kali komen ye.haha.line laju memang best!

      Delete
    2. boleh lah akak BW blog sal yg baru ni tiap2 mlm tanpa gangguan hihihih

      Delete
  6. hahahaha...sally selalu jadi macam tu kalau blk kerja...penat sangat...weekend xleh malas sbb time tu byk event :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak kalau takde plan apa-apa pastu minggu tu penat sangat jadi gini la.haha

      Delete
  7. weekend kadang lagi banyak keje Sal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. .orang bujang lain kot kak . Parents plak sibuk aktiviti diorang sendiri. Dapat rest kat rumah memang syok

      Delete
  8. weekend kena settlekn kerja umah yang banyak, tapi 10 dalam list belum tau dapat buat semua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama pun expectation vs reality. Hehe.

      Delete
  9. hahah..ada anak tak leh la buat malas2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini valid untuk orang bujang je..haha

      Delete
  10. Macam-macam benda yang plan nak buat on weekends.
    End up?
    Ermmm... Ada saja hal yang x dapat nak avoid.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah, lain expect, lain plak reality nya.. ;)

      Delete
    2. Weekend ni pun alami nasib yang sama:(
      Huhu..

      Delete
  11. Hahaaa..bagi ana, hujung minggu tu laa minggu cuti. Selalu jadual harian padat giler. :D bila dah padat, penyakit M pun dtg. K, kite geng kak sal. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. .weekend adalah masa untuk balas dendam nak rest puas-puas kan.

      Delete
  12. bhahaha tapi CT kalau weekend yang tidur tu memang tak pedulikan hp and jam dah. tidooo sepuas puasnya. weekend activities semua mula pukul 11 keatas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. .gitu ye . Weekend akak boleh je bangun awal tapi nanti dok golek - golek je atas katil. Hehehe

      Delete
  13. Sal, berkecai alarm clock ko nanti hehe.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu yang kunci alarm pakai hp..sayang nak kecaikan handphone.hihihi

      Delete
  14. Hahaha mmg slalunya mcm tu la klo da terlekat ngan penyakit m tu agaaga!!

    ReplyDelete
  15. Samalahhh.. tapi kalo dah kawen susah sket nak layan penyakit M tuh.
    kena jugak paksa diri bangun siapkan sarapan. takpon siapkan anak2 utk gi makan kt kedai mamak. ahaks~

    ReplyDelete
  16. setuju..setuju..
    x de nye nk rilek2 time wiken dpt2 dh kawen dan beranak gamai cam akk nih tsk tsk tsk
    no rest day!

    ReplyDelete
  17. kakkakakakaakka. part masak tu lagi best.

    semangat nak buat kek. pastu bila fikir balik mcm leceh je, start kereta, terus g secret recipie. hahahah

    ReplyDelete
  18. Macam aksi-aksi yang biasa dilihat..he..he

    ReplyDelete
  19. hahahahaha.... no 2 tu betul! lol... kadang-kadang malas nak bergerak ke mana-mana. so order je... tapi kalau kawan ajak g jalan2, saya ON.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak kalau dah penat sangat, kawan ajak jalan pun malas nak keluar.nak keluar jugak, dengan syarat amik kat umah, ko drive..hahaha.

      Delete
  20. no 1 tu selalunya mmeber banyak buat.. bukan saya nak ketuk jam, saya rasa nak ketuk je kepala dia sebab pasang alarm kuat sangat.. saya anti -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..itu biasalah kalau kat asrama.tuan punya alarm tak bangun, orang lain yang stress tak boleh tidur

      Delete
    2. tahu xpe... habis satu dorm saya pusing g tutup alarm. wakakka...*thisisreal*

      Delete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com