Tuesday, 2 September 2014

Doctor is in the house yaw!!!

Assalamualaikum u olls...

First thing first, aku share benda ni bukan untuk show off ye... No no no no, don't phunk with my heart..Haha, maaflah aku sewel sebab terlampau happy mengalahkan happynya Liverpool FC menewaskan Spurs 3-0. Bergembiralah wahai penyokong-penyokong The Reds! Ini kalilah!!

OK, baik aku berhenti kat situ. Aku happy sesangat ni sebab dapat good news from my brother

*Abaikan conversation kitorang kat atas-atas tu...

Alhamdulillah..syukur sangat-sangat Ya Allah, penat lelah adik aku selama hampir tujuh tahun terbalas jua. He is now officially a doctor!

Sekadar berkongsi kegembiraan di sini, bukan nak berlagak ke apa. Kakak mana yang tak bangga bila adik dia berjaya kan? Sesiapa yang bergelar abang atau kakak mesti faham. Pernah tak korang terlampau happy korang menangis? For the first time ever, aku melalui situasi itu.

Bukan senang nak belajar jadi doktor. Ramai yang berhenti separuh jalan dan ada yang hilang arah dalam mengejar cita-cita yang satu ni. Aku yang sekadar memandang dari jauh pun boleh terasa bebannya, apatah lagi pelajar-pelajar perubatan tu sendiri.

For my dearest brother, hope you will be a good doctor. Semoga dapat berbakti kepada agama, bangsa dan negara. Jangan tenggelam dan angkuh dalam kejayaan sendiri kerana in the end, segalanya milik Allah jua.

Belum apa-apa dah hati tisu! Kot kalau hari konvo nanti mau nangis berbaldi-baldi!

Haha, sekarang dah habis belajar baru boleh fikir pasal kahwin. Langkah bendul? Apa ada hal!

Thanks for reading sayang-sayang semua.

40 comments:

  1. alhamdulillah..tahniah buat adik sal

    ReplyDelete
  2. Eh kalau Okje pun mau nangis 20 baldi tu hehe....emak Sal sure banggakan....Betul ....bukan mudah nak jadi doktor tau....
    Tahniah buat adik Sal ye....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah, cmane ni, kakak yang nangis mengalahkan tuan punya badan...haha

      Delete
  3. alhamdulillah sal, kegembiraan dikongsi bersama.. tahniah buat adik.. ;)

    ReplyDelete
  4. tahniah sal...adik telah pun berjaya .kakak ni sempat atau tidak melihat ank2 abis belajar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. In sha allah,kita serahkan pada Dia.

      Delete
  5. Wahh..tahniah adik kak sal dah jadik doktor. Eh eh..kak sal dia single lagi tak? Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..single lagi.nak jadi adik ipar, bolehlah start berbaik-baik dengan akak mulai sekarang

      Delete
  6. Alhamdulillah...tahniah Sal dan adik..

    bukan senang nak jadi doktor tu..akak pon x sanggup..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, bukan senang kak...hati dan mental kena kuat

      Delete
  7. waahhh TAHNIAH2! boleh wat check up free ni ;-)

    ReplyDelete
  8. Tahniah~
    Zura tumpang happy jugak.
    bukan mudah nak capai cita2 jadik dokter nih kan~

    ReplyDelete
  9. tahniah adik! iya bukan sng nak jadi doctor.. jijah tgk doctor2 kat wad tu muka stress je..hehe

    ReplyDelete
  10. tahniah untuk keluarga..mesti dah banyak usaha dan pelaburan untuk dia mendapat semua nih..kan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasalah kak, no pain, no gain orang putih kata.

      Delete
  11. tahniah buat adik sal. kak anim ni, masa adik tunang pun dah nangis. sebab apa tau..dah jadi orang..hee

    ReplyDelete
  12. haha..rasanya tu lah sebab yang sama saya nangis kot kak.berapa ramaila kat luar sana yang tak serupa orang dah..huhu

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah ..tahniah. Two of my niece tengah struggle sekarang. Dah almost there..inilah cita-cita kita yang tak kesampaian..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah..kita tak dapat jadi doktor, biarlah adik-adik dan anak-anak yang sambung cita-cita tu.ewah...

      Delete
  14. tahniah, dia berhak dapat selepas berusaha! ^_^

    ReplyDelete
  15. I understand the feeling.
    Ucapkan tahniah kat dia tau.
    Dari saya di sini ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inshaallah akan sampaikan..from one doctor to another :)

      Delete
  16. Alhamdulillah.. tahniah buat adik tu..

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah tahniah buat adik... semoga terus berjaya... aamiin.. :)

    ReplyDelete
  18. Tahniah kepada adik kak Sal! :) Kak Sal sambung belajar lagi, nanti boleh jadi Dr. Sal pulak. Part bangga bila adik-beradik berjaya tue memang betul. Arol pun rasa bangga gila masa kakak2 Arol berjaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Sal kau ni dah malas nak panjat tangga Uni lagi..haha

      Delete
  19. Tahniah buat adik Sal dan juga kepada seluruh keluarga... mesti parents bangga dengan dia :)

    ReplyDelete
  20. Semoga dapat menyumbangkan kepakaran untuk kebahagiaan orang lain

    ReplyDelete
  21. Tahniah pd adik sal dan sal sekeluarga ye...tumpang gembira

    ReplyDelete
  22. Alhamdulillah.. tahniah buat adik sal..=D

    ReplyDelete
  23. Akak, nak kenal boleh? *kekening*

    dengan adik akak tuuu. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, boleh je..ni blogger kedua yang tanya ni.. :)

      Delete
  24. wahhh hebat...

    tahniah... eh dah 2 years ... hihi

    betul faham perasaan itu sal... ;-)

    ReplyDelete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com