Saturday, 14 June 2014

Frust berguling-guling!

Kalau korang tanya aku,  team pilihan untuk World Cup edisi 2014,  aku dengan eksyennya akan memilih Spain, bekas juara 2010 dan juara Euro 2012 dan 2008.


Tapi tahap confident aku telah dirobek pagi tadi bila team La Roja telah dirojakkan oleh The Oranje! Sampai 5-1 Netherlands belasah skuad Del Bosque. Memang diorang balas dendam kekalahan final 4 tahun lepas. Tiki taka ke mana, finishing pun hancur! Frust menonggeng aku di pagi hari. Sob sob. Ingin rasanya aku tumpang menangis di bahu Fernando Torres. Bring back team Spain yang dulu!

Aku tak pandai nak cakap soal taktikal bagai tapi kalau diorang nak up kan game, kena improve defend. Tak boleh harap Casillas dan Diego Costa je. Sebab tiki taka orang dah boleh baca.

Apa-apa pun, masih terlalu awal untuk berputus asa. Harap Spain akan bangkit dan kembali menyinar. Vamos Espana!!

Ps : my sympathy to all rakyat Brazil yang cedera kerana protes dan demonstrasi. Kita tak duduk sana, kita tak tahu masalah diorang. Harap Fifa lebih hati-hati dalam memilih tuan rumah selepas ni. Semoga walau apa pun masalah nya akan selesai. Nobody should suffer so others can have fun :(

30 comments:

  1. penyokong spain sejak azali lagi. tengok match pagi tadi hampeh. sabar je lah. malas nak komen, nanti takleh nak berhenti, tak pasal2 boleh buat novel. grrrr.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...sabar-sabar.ni pun luahkan rasa kecewa kat sini.pagi tadi memang rasa nak tutup je Tv dan sambung tidor tapi dah terjebak, proceed jela.huhu.harap diorang akan bangkit.

      Delete
  2. masa kena 1-1 sama tu boleh terima lagi.
    berharap spain buat come back.
    bila da kena 5-1 frust..haha
    takpe2, keep calm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keep calm n terus support. .awal lagi ni.macam2 boleh jadi

      Delete
  3. serious acik pun frust giller aduhh mcm mane boleh kalah... tak tidur nak tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan...huhuhu..harap Spain akan bangkit. .

      Delete
    2. moga-moga lepas nie menang

      Delete
  4. Frust kan Sal...What a defeat ...Hopefully dia orang bangkit soon kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hopefully..raudz.bola tu bulat katanye...hehe

      Delete
  5. kesian kene belasah 5..x der rezeki..huhu hope tuan rumah boleh jadi juara kali ini..ole-ole

    ReplyDelete
    Replies
    1. actually dream final saya adalah spain vs brazil, tapi tengok gaya macam tak ada gaya..haha

      Delete
  6. kena getah dah semalam...heheheh.....saja singgah mai... ;-)

    ReplyDelete
  7. Badminton boleh buat kejutan..bola sepak pon boleh juga!! Haha..akk br jer berhajat nk sokong spain jgk...sekali kalah...tukar pasukan plak la...haha...sbnrnya x sokong mana2..akk lebih suke tgk cara diaorg bermain...x kira team mana pon...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...sokong gitu-gitu je kak, buat seronok..kot diorang kalah ke menang, hidup saya ni sama gak..hehe

      Delete
  8. Frust sgt tu kak sal. Muahaha.. Sabar2. Bola, bola jugak kak. Nak puase da ni. Eceh.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tulah..frust gak ni.takpe kalau tersingkir, akk ada je team back up..muahahaha.
      p/s: takpe, tengok bola ni bolejh prakts bangun awal untuk qiamulail..hehe

      Delete
  9. bln puasa nanti bari tgk sbb masanya sama dgn waktu masak sahur ... harap kerajaan brazil tak abaikan protes . manalah tahu mrk akan melakukan sesuatu yg akan memalukan brazil n menjadi sejarah kelak ... ermmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah...tapi bila tengok gambar dan footage berita memang kesian.polis Brazil ganas-ganas.nak buat cmane, diorang kena jaga keselamatan tourist jugak.

      Delete
  10. haha ada dgr ulasan..ramai frust dgn spain..kalah teruk..5-1..aihhh mybe gimik kot..kehkeh:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah...lambat panas kot..masa 2014 cam gitu gak. -alasan sedapkan hati..hehe-

      Delete
  11. akak le org yg tak penah ikut pkembangan bola, tak minat..lantakle mane yg nak menang, diorang menang dapat habuan, kita menang ape..baik tahajud, menang di akhirat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setiap orang ada minat masing-masing kak..yang penting jangan taksub sangat. :)

      Delete
  12. ms spain klh u, tetiba sy tingat kt awk....mesti frust nonggeng ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..thanks anies sudi ingat kite..kalau awak ni lelaki mesti dah terharu sangat-sangat.wkwkwkwkw

      Delete
  13. akak JM sokong dari jauh je heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...saja kak tumpang sekaki demam bola.

      Delete
  14. Owh, korang ni minat bola ke? Saya xminat.hehe..sebab minat tido lagi dari bola.
    Krohhhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...nak buat cmane, manusia kan berbeza citarasa dan perangai :P

      Delete
  15. Dh bertaon sokong...kena akui la spain dh ramai player tua kot hahaha
    menang kalah adat, asalkan kite ada feberet team la..te amo la furia roja..hah tros bajet spanishh kiki

    ReplyDelete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com