Monday, 22 April 2013

Nota ringkas buat para pengundi

Demam PRU melanda Malaysia. Pergilah mana-mana pun, orang akan bercakap tentang politik. Daripada yang baru pandai pilih ketua tingkatan, sampailah orang tua-tua yang dah mengundi dari sebelum Merdeka lagi. Masing-masing ada pendapat sendiri. Masing-masing nak menang. Honestly, aku suka jugak dengar 'debat' tak rasmi diorang ni. Ada yang make sense..Ada yang karut lagi mengarut. Ada gak yang buat kau berfikir. Dalam soal politik, tak semua benda kita boleh telan bulat-bulat. Apatah lagi bila soal agama diheret sekali. Subhanallah..berhati-hati bila berbicara ...Jangan kerana lidah, berkecai akidah. Jangan kerana lidah, kita mencetuskan fitnah.

Ada gak kelompok yang MALAS nak ambil tahu pasal politik. Tak pun lebih selesa dalam kategori atas-pagar. Tak berat kat mana-mana parti. Biasanya golongan muda. Bagi diorang politik tak penting. Newsflash : Politik sangat penting!!!Sebab politik adalah antara elemen penting dalam membentuk sesebuah negara. Ekonomi, pertahanan, sistem pendidikan, polisi undang-undang, sistem sosial, semuanya bergantung pada politik. Pilihanraya Amerika lagi kan kita sibuk nak ambil tahu. Ini kan pulak tanah yang dipijak. Ewah..Bak kata Giler Selambe Jane, kalau kau tak mengundi kau takde hak untuk complain tentang apa-apa yang berlaku dalam negara kita. 
p/s : aku suka video ni terutama kt part tentang kahwin lambat tu. ops!!!

Tapi aku faham...golongan yang MALAS nak ambil tahu ni sebenarnya dah bosan dengar orang bertekak sana-sini tentang Ahli Politik. Tak boleh nak salahkan diorang jugak sebab terlalu banyak informasi yang diorang terpaksa digest kerana masing-masing terdedah pada teknologi dan media. Diorang dah pening, mana satu yang betul ni? Hari tu si Mat X cakap lain..Tapi si Mat Y ni cakap lain pulak. In the end, diorang ambil jalan mudah...buat tak tau jelah. Lantaklah sape pun yang menang, janji tak kacau periuk nasi aku! Susah-susah kang, aku pejam mata, pangkah je mana yang 'kena'. Tu pun kalau ada rasa nak gi ngundi lah kan..kalau tak aku dok umah je main game.
Ha..ni baru nama 'pengundi hantu'. Tak paham sudah!
Ada plak group yang ekstrem atau taksub dengan sesebuah parti. Sampai tepuk-tepuk meja kalau nak menegakkan pihak yang disokong. Dengan diorang ni kalau tak cukup ilmu di dada, tak payah la cuba nak berdebat. Silap gaya kena marah..Kau budak-budak..apa tau??? Personally, aku rasa siapa kau nak sokong itu hak kau. Kalau itu yang kau nak percaya, terpulang. Tapi kalau dah sampai tahap caci-maki, itu dah melampau la kan. Sadly, orang kita suka sangat bercakap sesuatu yang tak ada bukti. Terlalu fokus pada isu peribadi. Mungkin dari situ mereka menilai kredibiliti calon yang nak diundi kot? Aku percaya, ada orang sokong lain, undi lain. Contohnya, katakanlah ada seorang calon yang bertanding kat DUN A. Beliau mesra rakyat, berkaliber dan ramai orang suka Tak mustahil dia akan menang. Walaupun parti dia bukanlah kuat sangat kat DUN A tu, tapi kalau orang kawasan tu percaya beliau boleh 'jaga' diorang, tak mustahil dia akan terpilih memikul tanggungjawab tersebut. Bukan senang nak pegang title YB..Jangan sampai kat 'sana' kena soal sejauh mana amanah tersebut dipikul dengan jayanya. Ish, seram wei!!!

Dalam bab undi mengundi ni, aku ni kira kategori 'budak-budak' lagi. Last PRU aku tak mengundi sebab aku tak tau nak undi sape. Dan kali ni pun aku tak dapat mengundi sebab aku akan menunaikan umrah. Terkilan jugak, tapi dah dapat seru ke Tanah Suci, harus disahut dengan sepenuh hati. Pesanan aku buat rakan-rakan yang nak mengundi, selamat memilih. Baca bismillah sebelum memangkah, doa biar pilihan kita pilihan yang terbaik. Apa yang nak jadi lepas tu, at least kita dah tunaikan tanggungjawab kita. Siapa betul, siapa salah Allah saja yang tahu. Kita semua mengharapkan negara yang aman dan berpecah-belah..tapi tengok senario sekarang, alahai risaunya. Janganlah bergaduh sebab benda-benda remeh macam pasang bendera. Sedih la, kita kata kita negara maju, tapi mentaliti masih di kelas ketiga.

Macam ni kan bagus..
Selamat mengundi!!!

Shhhhh...

Wednesday, 17 April 2013

Melawan kegayatan di Skytrex Shah Alam

Assalamualaikum...

Ingat tak aku ada janji ngan u olls nak update pasal trip ke Skytrex? Rujuk link. Janji aku janji ditepati tau..so marilah baca beramai-ramai. Kalo rasa tak nak baca pun korang kena baca gak sebab aku menjebakkan diri dalam aktiviti lasak adalah peristiwa pelik yang harus tercatat dalam lipatan sejarah.*Over sesangat ko ni Sal...

Pose perasan comel mintak penampo adalah wajib..
Pagi Ahad yang indah itu, aku dan Pikah naik keter kawan Pikah bernama Nawwar. Nawwar bawak anak dia yang sangat comel bernama Icha..Icha suka senyum, tapi susahnya lah nak tangkap gambar ngan dia.Maybe dia tak biasa ngan aku. Setelah hampir-hampir terlajak ke Padang Jawa (lawak giler Pikah tersasul sebut Parit Jawa) dan dengan bantuan GPS, kitorang pun jumpa Taman Pertanian, Bukit Cahaya Seri Alam. Tempat ni lebih dikenali sebagai Bukit Cerakah bagi orang yang dah lama duduk Selangor.

Kitorang ingat boleh parking terus depan tempat aktiviti..tapi rupanya kena parking kat depan pintu pagar utama, then naik bas yang disediakan untuk ke tapak Skytrex. Maaflah sebab aku ni disponsor jadi aku tak take note plak berapa bayaran untuk masuk ke Taman Pertanian ni. Huhu. Tapi rasanya takdelah mahal..tak sampai RM 5 pun kot..Buktinya, ramai giler orang datang sini...Tapi sebelum masuk, kena isi borang dulu. Bak kata diorang, 'Surat Wasiat'. Cuak je aku dengar. Sambil-sambil tu aku dok berkenal-kenalan ngan kawan-kawan Pikah. Time ni aku malu-malu itik lagi.

Kulihat Hijau...
Once sampai Skytrex, kitorang kena serahkan form yang dah diisii.Time ni ketua group kitorang, Adi yang settle semua urusan kat kaunter. Aku ambil masa ni untuk menikmati keindahan alam buana. Serius wei, dah lama tak hirup udara segar dalam hutan rasa macam hantar paru-paru gi servis!

 Lepas settle bagi borang semua barulah ambil equipment seperti harness dan glove. Glove kalau takde takpe, diorang ada jual, RM3 je. Aku nasihatkan kalau korang tak biasa beraktiviti dan sayang tapak tangan yg halus tu, pakailah glove untuk protect tangan. Lepas daftar, tunggu turn untuk pakai harness..This one ada staf dia yang tolong pakaikan. Kalau korang (perempuan) nak staf perempuan yang tolong pakaikan harness, boleh request. Tapi kalau lelaki yang request aku tak taula kot kena jerut ngan harness tu takpun kena hempuk ngan pulley. For this trip, sorry coz aku tak tangkap gambar once dah pakai harness sebab aku tinggalkan handphone ngan kamera dalam beg. Takut tercalar or tercicir (walaupun pakai seluar ada poket berzip).. Lagipun, kalau asyik fokus nak tangkap gambar kang cmane nak enjoy.

Diorang pilih untuk main 'Big Thrill'. Aku agak bersyukur diorang tak pilih 'Extreme Challenge'. Nama aje dah buat aku ketaq lutut wei..Dan bersyukur gak tak pilih 'Little Adventure'. Sebab that one budak-budak pun boleh main (dengan seorang dewasa sebagai guardian all-the-time). Aku tak nak lah aku jerit lagi kuat dari budak 8 tahun. Malu bak hang! So, before start, semua orang diwajibkan dengar briefing dari instructor. Aku punya fokus mengalahkan dalam kelas Mekanik Kuantum masa dok study dulu..Haha..Nervous giler kot!! Masa meniti atas kayu-kayu yang diletakkan antara dua kabel aku rasa bergoyang-goyang.Dan sangat memalukan aku takut nak buat 'Flying Fox' yang first tu sebab aku memang takut tinggi! Rasanya jarak pelantar ngan tanah tak sampai 3 meter..huhu Nasib baik lepas the mini challenge ni sebab kalau tak lepas tak boleh nak move on ke 'Big Thrill' yang sebenarnya. Hadoi la, takat cooobaan aku dah terayun-ayun..

Kelas kau dik, malula Kak Sal kalo tak lepas
Belum start lagi aku dah nervous...huhu. Aku cakap, "Nak tarik diri sempat lagi kan?". Ada ke diorang gelak, ingat aku main-main je..Aku betul-betul lah..

So, kita redah jelah...

Cabaran pertama, panjat tangga setinggi ini...kat tengah-tengah tu memang dah rasa nak give up.
Aktiviti-aktiviti yang ada..korang boleh tgk kat banner atas ni.
 Aku tak nak cerita banyak-banyak, nanti tak surprise pulak bila korang nak gi nanti. Memang tak tentu arah rasa sebagai first timer yang tak tau nak expect apa. Alhamdulillah, aku complete semua course, kecuali satu yang aku rasa sangat-sangat susah!!Maybe coz dia berayun-ayun. Aku main buaian kat playground pun tak berani nak buai laju-laju..inikan pulak berpuluh kaki tak jejak tanah.!!Masa dah kalut kat tengah tu siap marah diri sendiri.."Apalah aku buat kat sini!!Dok rumah diam-diam kan bagus!".. Yes, I actually said it out loud because tahap ketakutan aku dah sampai kepala!!!In the end aku give up, so instructor kat situ tolong aku patah balik dan bagi aku skip menggunakan flying fox to the next challenge. Yang bestnya, lepas that challenge aku dah tak rasa apa nak proceed sampai habis. Buat flying fox dan jalan atas wood plank pun steady je.
Orang dalam pix ni bukan aku..tu je nak habaq.
Penat memang jangan cakap, peluh mencurah-curah..Settle je semua dalam group, gi pulangkan harness, then kitorang pun patah balik ke picnic table tempat para ibu-ibu yang tak dapat join sebab bawa anak..Lapar, dahaga, letih...tapi aku happy, sebab aku dapat menawan salah satu ketakutan aku yang paling utama ... ketinggian...Alhamdulillah, aku tak cedera. Risau gak dah nak dekat-dekat hari penting ni kot terkehel mana-mana. Sebaliknya, aku rasa lagi sihat dan fresh. Haish, nampak nau badan dah lemau!! Tapi seronok sebab kawan-kawan Pikah semuanya cool dan kelakar. Dan diorang sangat helpful kepada aku insan yang lembik ini..Tetibe berangan nak ajak staf-staf Resource Centre bermandi peluh kat Skytrex..Haha.

Credit pix: Azrul
Credit pix : Sinu Alex
 Habis membakar kalori, kitorang gi menambah kalori kat Pizza Hut...Tak pernah la aku makan pizza sampai 4 slice, 2 ketul garlic bread, 1 mangkuk mushroom soup dan bergelas-gelas Pepsi. Bukan lapar, tapi kebuloq dah tu.


Malam tu jugak aku balik Ampang..dan esok Isninnya aku keje. Hebat tak aku? Tapi tak payah perasan hebat kerana minum ais bergelas-gelas telah mengundang kepada batuk. Kesan sampingan, sakit tekak dan demam. Khamis tu aku MC la, berehat-rehat. Tolong doakan kesihatan aku ye menjelang hujung bulan ni.Penting sesangat!!

Anyway, thanks for reading..

Thanks a lot Pikah!!!Sayang ko!!!
And thanx u guyz too for being so awesome!!!


Thursday, 11 April 2013

Baik tak ada dari ada

Assalamualaikum...

Korang pernah tak terfikir nak delete akaun Facebook a.k.a FB. Aku pernah.. Bukan sekali, bukan dua kali, tapi dah banyak kali terjadi... ( credit lawak : kumpulan Sepah, kalau tak faham sila abaikan).

Entahlah, mungkin aku yang kuat cemburu?Aku selalu rasa macam tu setiap kali melihat updates kawan-kawan bila online. Tengok orang gi holiday, rasa cemburu sebab aku tak berpeluang nak pergi. Masa tu muncul bisikan jahat, dia ni nak bercuti, cuti jelah. Ini tak, asyik nak check in je. Macamana nak enjoy holiday??? Bila tengok member post pasal boyfriend/ suami mula lah rasa meluat. Macam ko sorang je ada laki!!! Ingat laki ko je mampu belikan Galaxy Tab? Aku pun mampu, tapi aku yang tak nak lah!!! Macam hensem sangat laki ko!! Tapi, Sal, at least dia ada laki..ko ada apa?

Scroll lagi newsfeed...nampak pulak sekumpulan kawan-kawan kat satu event/outing. Tak memasal rasa sedih sebab tak dapat invitation. Diorang memang tak suka hang out ngan aku..sob sob.Bosan dengan newsfeed..stalk kekasih lama lah pulak...Lagi makan hati tengok diorang dah bahagia dengan keluarga masing-masing. Aku gak yang stay the same.Takpe, usha mamat yang kite minat tulah...Erk! Sape pompuan yg dok tag dia, dok like post dia ni??Chop! Ha, in a realationship with...frust menonggeng!!!


Sejujurnya aku berpendapat, melayari FB boleh merendahkan tahap motivasi dan yakin diri seseorang itu. Bila tengok orang lain 'ada life', terasa macam diri sendiri tak ada hala tuju dalam hidup. Tengok kawan-kawan share gambar sedang bergembira tanpa kita, terasa diri dipinggirkan. Sedangkan, kalau kita tak tahu kan tak kan ada rasa macam tu. Bila tengok kawan kita bahagia dengan famili masing-masing, kita mula mencari kekurangan dalam keluarga kita..Kenapa suami kita tak bawak kita gi honeymoon kat Australia macam suami si Peah? Kenapa anak aku tak dapat semua A dalam UPSR macam anak si Mamat? Kenapa bila birthday aku mak aku tak belikan kek besar macam parents Tina? kenapa? kenapa? Seribu satu kenapa ni lah yang mencelarukan hati dan emosi kita setiap kali melayan FB.

Ada benda..kau tak tahu lagi baik..Itulah motivasi aku setiap kali ada rasa nak tekan butang 'deactivate your account'.

Tapi aku selalu tefikir...tanpa FB macamana aku nak dapatkan 'berita terkini'..Aku memang malas tengok berita dan walaupun aku kerja kat syarikat suratkhabar, menghabiskan masa membaca paper bukanlah tabiat aku. Aku taknak lah jadi katak bawah tempurung.  Tanpa FB cmane orang nak invite aku gi event. Sebagai seorang yang mesra alam, aku lagi suka bila orang invite aku gi wedding, talks atau sale melalui internet..Jimat kertas, go green gitu!!! Tanpa FB, cmane aku nak dapat berpuluh birthday wish macam selalu. Kang lagi lah beremosi (refer link). Kalau takde FB, cmane aku nak tau perkembangan kawan-kawan. Sape kawin, sape dapat kerja baru,dapat baby baru, sape meninggal...Ia sangat penting sebab kita ni manusia hidup bermasyarakat, bukan dok sorang-sorang dalam hutan. Huhu...

OKlah, aku tarik balik keputusan nak deactivate account...sebab aku pun macam korang, perlukan tempat untuk 'berlagak'. Untuk dapat perhatian. Untuk memancing pujian. Bohonglah kalau korang tak kembang-kempis hidung bila orang puji gambar korang...'makin cantik lah kau sekarang'. Boleh plak buat-buat malu reply 'Eh,mana ada..biasa je!' Pooodah!!!!Aku pun perlu tempat untuk tunjuk yang aku sedang menikmati hidup aku..walau hakikatnya apa yang aku tangiskan tiap malam hanya Tuhan saja yang tahu. Statement mintak pooodah lagi seround!!!!Puiii!

Persoalannya, nak deactivate ke tidak ni???urm...

Saturday, 6 April 2013

Where's your sense of adventure, Sal???

Adventure?? Ini bukan typo atau kesalahan teknikal. Kalau korang heran, aku lagi heran...Segalanya bermula kerana filem 2 Kalimah...

Image credit
huh?apa kaitan filem terbaru Shaheizy Sam dengan aku g Skytrex? Kaitannya adalah aku yg dh berkurun x g tgk wayang tetibe mengajak Pikah g tgk citer tu. Alang-alang tu, boleh tuntut janji ditepati nak belanja makan. Tup tup Pikah kata company dia buat teambuilding Ahad ni and sesuka hati dia je ajak aku join sekali.

At first aku skeptical jugak sebab:

1. Aku segan la pulak g dengan orang-orang yang aku tak kenal. Kalau aku berdua ngan Pikah takpelah, jatuh bangun aku pun dia sorang je gelak.

2. Aku bukanlah jenis yang physical. Hujung minggu aku biasanya dihabiskan dengan karoke, tengok wayang, shopping, blogging, TV atau tidor.Giler kau takde life!!!.. Seingat aku last time aku bersenam adalah..... er.... masa camp-in Petosains kot?

Soalan yang tak terjawab

3.Hari Isnin nak kena kerja. Orang kalau dah lama tak menggerakkan sendi-sendi yang dah tersimpul conform la akan kejang-kejang urat pas aktiviti kerah tenaga macam ni. Nak amik cuti dah tak sempat. Lagipun aku jimat cuti sebab nak g umrah.

4. Aku gayat. Pull stop.


Tapi aku akhirnya buat keputusan untuk redah jerrrr.. sebab:

1. Boleh buat kawan baru. Lagipun, lama giler tak spend time ngan Pikah.  Rindu plak *gelimat*

2. Boleh cuba benda baru. Dari dok terperap kat rumah, online je, apa kata gi regang-regangkan otot tu. Biar badan sihat, takdelah lembik. Sambil tu boleh release stress dan buang emosi tak tentu arah yang dok berumah dalam hati.

3. Tak larat aku amik je MC Isnin nanti. Apa susah..

4. Aku termotivasi dengan filem 'Yes Man'. Nak cuba apa saja peluang yang muncul. Benda free, company Pikah provide semua termasuk makanan. Lagipun bila aku buka website dia, rasa cam menarik gak aktiviti-aktiviti yang disediakan. Kot ketaq lutut esok aku pandai-pandai la elak. In sha allah. Tolong doakan keselamatan aku ye, berani-takut-berani ni.

Nanti balik dari sana, aku update korang ...

SneekPeek#2

Thursday, 4 April 2013

Aku Menulis Bukan Kerna Nama..


Kalau korang ada Facebook aku, korang akan notice yang sejak aku ada blog, aku dah jarang update status. FB aku hanya aktif dengan check-in, gambar yang aku upload dari mobile dan aktiviti menukar cover photo atau profil pic secara berganti-ganti. FB dah mula membosankan, so aku prefer blogwalking atau menaip kat sini.

Sadly, kita hidup di zaman di mana orang judge kewujudan kau dari aktiviti online kau. Kalau tak percaya, cuba korang try tak update apa-apa kat FB, instagram atau twitter dalam seminggu dua. Conform kalau korang tetiba update something korang akan dengar, i mean baca, statement ni: "Mana kau menghilang?" .Padahal korang takde pulak bercuti ke Pluto atau outstation ke Bulan. Korang ada je, hidup macam biasa, kadang-kadang dekat je dengan orang yang mempersoalkan 'kehilangan' kau tu.

Berbalik kepada topik blogger tegar tadi...

Blog aku ni hanyalah blog picisan untuk mengisi masa lapang aku. Aku tak start blogging untuk mengejar populariti. So far, blog aku tak ada button 'follow' pun. Tapi sebagai manusia biasa, aku agak terbangga la bila ada a few blog someone yang aku tak kenal pun, yang meletakkan blog aku dalam senarai 'must read'..Giler ke tak bangga diletakkan sebaris ngan Hanis Zalikha dan Maria Elena.Kalau korang blogwalker tegar mesti tau betapa tinggi influence diorang. Sebagai insan yang khilaf aku mengaku ada sedikit riak wujud bila aku mention kat kawan-kawan aku dan kat korang gak nih..Huhu, astaghfirullah-al-azim.

Persoalannya, apa kena-mengena blog ni dengan status FB? Sejujurnya aku akui aku lebih suka luahkan isi hati kat sini dari kat FB. Sebab...

1. Tak semua orang baca blog. Apatah lagi blog aku. Setiap kali aku update blog, aku tak post link kat wall facebook. Melainkan aku memang nak kawan-kawan fb aku baca blog entry aku tu. Tapi bila tengok stats, berapa kerat je yang curious nak click kat link yang aku bagi. So, aku dapat luahkan perasaan aku secara 'terkawal'. Aku tau ada yang mempersoalkan....Kawan fb aku 500+ je..blog ni sesape pun boleh baca dari seluruh dunia. Haha, aku tak risau sebab aku bukan retis..Lagipun apa nak risau tentang orang yang aku tak kenal. Bukan aku cerita isu sensitif atau share gambar yang dahsyat giler lerrr... Diorang tak kenal pun pompuan nama Sal tu, buat apa nak bazirkan masa ambil tau tentang a plain jane yang hidup dia maha boring.

2.Nak komen kat blog tak semudah komen kat FB atau retweet. Well...korang yang muda-muda ni, kalau nak menghanjeng conform akan cuba sedaya-upaya asalkan dapat komen atau reply. Tapi biasanya orang tua-tua tak reti pun. So, aku terselamat dari kena judge atau bebelan yang melukakan atau menyentap tangkai hati. Aku cuma nak meluahkan, bukan nak dengar ayat-ayat perli ngkorang..okies?

3.Blog boleh tulis panjang-panjang..Haha, lagipun majoriti rakyat Malaysia sangat malas nak tekan butang 'see more' atau 'continue reading' . Kat blog scroll jelah..

So, tu antara sebab kenapa aku aktif berblog skarang..

#Just in case you guys are wondering, my birthday kinda sucks!!Haha..dah sehari berlalu, jangan kata kek, lilin pun tak dapat. Thanks to cik BFF, Dee yang buat surprise hantar teddy bear n bunga kat office. Nakal tau u olls tak pasal-pasal orang kat office tertanya-tanya...Cik BFF lagi sorang, Pikah katanya nak belanja makan...so, inilah masa nak pau eksekutif HP yang sorang ni kaw kaw punya.

Thanks for reading.. XOXO!!!gitewwwwwww

Tuesday, 2 April 2013

Emosi dan Hari Jadi

April datang lagi...

Makcik kalau sedih suka dok dalam hutan sorang-sorang main buai.
somehow aku akan rasa tak best setiap kali tarikh hari jadi aku menjengah... Tak, bukan aku takut dengan hakikat yang umur aku bertambah lagi setahun. Buat apa nak takut, proses peningkatan umur kan berlaku setiap saat, bukan time birthday je. Perasaan tah hape-hape ni muncul sejak-sejak umur aku masuk 20-an. Time remaja takdelah pulak. Quarter life crisis, perhaps?

Entahlah..mungkin aku rindu arwah Mak. Pelik,kan? Arwah meninggal time aku baby lagi, tak ada secebis memori tentang dia pun yang aku boleh recall. But somehow, setiap kali hari jadi, ingatan aku pada Arwah makin kuat. Well,nama pun hari ulang tahun kelahiran, siapa lagi orang yang paling kau nak ada di sisi kau pada hari tu selain dari orang yang bersabung nyawa demi nak beri peluang kau lihat dunia ni. Apa nak hairan...tapi tu aku lah, korang aku tak tau cmane. Al-fatihah buat arwah Mak...it's been 26 birthdays without you.

Tapi yang membuatkan aku bertambah emosi adalah bila menyedari Allah kurniakan aku dengan seorang ibu tiri yang menyayangi aku macam aku ni anak dia sendiri. Ditambah pula dengan 2 orang abang, seorang kakak dan dua orang adik yang mengasihi aku tanpa kompromi walaupun kami keluar dari rahim berbeza, dengan raut wajah yang sangat pelbagai. Aku bersyukur sangat Ya Allah...

Macam-macam ghope
Tetap sayang korang walaupun sengal kekadang.
Emosi bertambah bila siang tadi ada colleague aku tanya .... "Bila last time awak gi dating?".

Terus aku terdiam..sebab serius aku tak dapat nak recall. Dan tetibe aku teringat janji aku pada diri aku sendiri sewaktu birthday tahun lepas, aku nak celebrate birthday tahun 2013 ni dengan someone special. Sonang citer...boyfriend, tunang or ehem, suami. Seems like tahun ni aku sambut sorang-sorang lagi lah. Tak merasa la tetiba ada orang muncul depan rumah dengan kek coklat atau dapat delivery bunga kat office..OK Sal, kau ni memang kuat berangan la kan??Hahaha...

Kesimpulannya, tak payah nak jiwa kacau sangat la Sal oi...Hepi early birthday to me =)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com