Thursday, 28 March 2013

Bengkel ADD BH

Salam..
Lately aku makin malas nak berblog. Dari seminggu sampai 3-4 entry, nak dapat satu entry seminggu pun payah sekarang ni. Nak kata busy tak payah la poyo, apo sangat lah yg busy aku ni. Mungkin faktor kemalasan menguasai diri. Hehehe.
Jumaat lepas, aku, Azrie, Kak Zu n Abg.Azlee gi Universiti Tun Hussein Onn (UTHM) kat Batu Pahat untuk buat NIB Awareness sempena Bengkel Akhbar Dalam Darjah Berita Harian. Kitorang gerak pagi, sampai dalam pukul 1. Alhamdulillah, memandangkan bawak Kak Zue, orang Batu Pahat, agak senang la nak cari UTHM.

Masjid UTHM yang cantik!


Sempat la kitorang jalan-jalan kat tapak karnival apa entah..Memandangkan gaji belum masuk, usha jelah, aku tak beli apa-apa pun. Lunch Nasi Ayam Penyet dengan portion ayam yang besar gila, pastu pusing cari Dewan Kuliah A. Dah puas sesat, jumpa gak akhirnya..

UTHM ni memang sunyi...bukan sebab sekarang cuti sem ke apa ke, tapi sebab kolej kediaman pelajar-pelajar terletak di luar kawasan kampus. Bandingkan dengan USM Penang masa zaman aku belajar dulu yang memang jauh lagi meriah.

So, sampai je, aku ngan Azrie terus jadi jakun, mengimbau memori duduk dalam dewan kuliah zaman-zaman bergelar student suatu masa dahulu. Maaf, momen-momen camwhore tu tak dapat aku nak share kat sini supaya tak memalukan kami dan keluarga kami.Hahaha..Lepas tu, macam biasalah...

Aktiviti pasang panel diterajui dua jejaka gagah

Dipendekkan cerita, dah siap pasang

Aku pernah la habis satu event NIB terus MC gara-gara angkat panel. Manja sangat kan, sebab dah lemau duduk je dalam aircond. Padahal masa kerja Petrosains dulu, follow Teachers' Workshop atau tolong Camp-In, lagi lasak dari event NSTP. Tapi kali ni aku OK plak..alhamdulillah. Nampak sangat diorang lagi banyak buat kerja dan aku lagi banyak tangkap gambar je...huhuhu.

Siap pasang panel, set up booth dan prepare untuk event esoknya, kitorang pun gi check in kat D'Impian Inn...Kelas nama hotel cam resort je, tapi sebenarnya ala-ala backpackers hotel je. Oklah, setakat satu malam. Tapi yang pasti, pas makan malam yang disponsor orang-orang ADD BH, aku tido lena tak sedar apa.

Yang sedihnya, bila sedar pagi Sabtu aku realize aku lupa bawak antihistamine.Damn!!! Aku dahla pagi-pagi hidung suka berair..Cmane nak perform!!kalau aku ni penyanyi,mau cancel concert aku. Nasib baik aku bukak booth NIB je..

Cikgu- cikgi tengah dengar ceramah dalam Dewan Kuliah.
Kak Zue sedang mempromote NIB kepada cikgu sekalian
"Ekau ni faham ko apo abang cakap ni ha?"
Setelah bertungkus-lumus dari kul 7 pagi sampai kul 1 lebih, kitorang pun kemas-kemas untuk balik.


Sampai opis dalam kul 6..tu pun sebab singgah kat R&R Ayer Keroh untuk makan n solat..Serius aku suka konsep surau 'open' kat R&R Ayer Keroh.Tapi tak tangkap gambar plak...Next time korang singgah, usha la sendiri.

Honestly aku mengaku ini entry aku paling super duper malas..aku janji next entry aku taip rajin-rajin ek.

Thanx for reading!!!

No comments:

Post a Comment

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com